REGICOR - Estudiant les malalties del cor i els seus factors de risc des del 1978


Cursos << Altres cursos

Girona, 31 de maig de 2013

35è Aniversari del Projecte REGICOR

En la celebració dels 35 anys, es van compartir els nous progressos que REGICOR ha fet en el terreny de la predicció del futur de la cardiopatia isquèmica els propers 10 anys, del coneixement de l’impacte de la llei antitabac, del paper de la genètica en les funcions de risc, i de com mesurar fàcilment la nutrició i l’activitat física per prevenir la malaltia coronària, en l’estudi de l’evolució del maneig i la supervivència dels pacients amb infart de miocardi a les nostres comarques.

Vam comptar amb diferents convidats que ens presentàren la seva recerca amb dades del REGICOR. La conferència inaugural va ser a càrrec de la Dra. Carmen Cabezas, Subdirectora Gral. de Promoció de la Salut, de l'Agència de Salut Pública.

Ens van acompanyar també el Prof. Nino Künzli de la Public Health & Chair for Social and Preventive Medicine Medical School University Basel de Suïssa, el Dr. Vicente Bertomeu, president de la Sociedad Española de Cardiología, el Dr. Alfred Bardají, president de la Societat Catalana de Cardiologia i el Dr. Joan Sala, cap del Servei de cardiologia del Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

El projecte REGICOR es deu a tots els professionals d’Atenció Primària i de Cardiologia de Girona, però sobretot a la participació desinteressada dels pacients i dels participants dels nostres estudis. A aquests darrers vam dedicar en aquesta ocasió una taula completa en la que veure diferents aspectes del dia a dia de la nostra interacció amb ells.

A l'agenda adjunta podràs ampliar la informació sobre la resta de ponents i descarregar-te les presentacions que es van projectar al llarg de tota la jornada.

Una iniciativa de