REGICOR - Estudiant les malalties del cor i els seus factors de risc des del 1978


Notícies RSS

Mostrant 1 a 5 de 56 entrades disponibles

 • 06/11/2018

  Jornada Inter-CIBER. Planificació de projectes científics col.laboratius

  El Programa 3 d'Epidemiologia Cardiovascular de l'CIBERCV organitza una trobada per a la discussió de possibles projectes científics col·laboratius. Més de 30 investigadors CIBER de CIBERCV, CIBERSAM, CIBERDEM i CIBEROBN es reuniran a l'IMIM-PRBB de Barcelona per posar en comú els recursos disponibles en els grups i CIBER respectius, amb l'objectiu de generar idees i establir les bases per a preparar projectes inter-CIBER.

  Més >>

 • 24/09/2018

  Un estudi qüestiona l’ús generalitzat d’estatines en majors de 75 anys i aposta pel tractament individualitzat

  Aquestes són les conclusions d'un nou estudi liderat per investigadors del Grup d'Investigació en Salut Vascular de Girona (ISV-Girona) de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol), de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i de la Universitat de Girona, que ha avaluat l'efectivitat d'aquests fàrmacs en la prevenció cardiovascular en majors de 75 anys sense malaltia cardiovascular prèvia, algunes amb diabetis tipus 2 i d'altres, sense.

  Més >>

 • 01/07/2018

  S’amplia l'estudi REGICOR amb el reclutament d’una nova cohort de 35 a 55 anys a Girona, Celrà i Arbúcies

  Entre juny i desembre de 2018 dos equips sanitaris de l'Estudi REGICOR examinaran a 1.000 nous participants d'entre 35 i 55 anys a Girona ciutat, Celrà i Arbúcies amb l'objectiu d'ampliar la cohort del Registre Gironí del COR. L'objectiu d'aquest estudi és analitzar quins són els factors que augmenten el risc de patir malalties del cor i quins factors ens protegeixen.

  Més >>

 • 21/09/2018

  Trobada d'investigadors del Projecte d'unió de cohorts poblacionals per a seguimients cardiovasculars

  Dins el marc de l'Escola de Salut Pública de Menorca hem organitzat la "Trobada d'investigadors del Projecte d'unió de cohorts poblacionals per a seguiments cardiovasculars", amb la intenció de promoure una acció conjunta entre CIBERs i alguna estructura col·laborativa d'investigació més amb la idea d'unir bases de dades de cohorts de les comunitats autònomes construïdes en les últimes dues dècades.

  Més >>

 • 01/06/2018

  Les Societat Catalana de Cardiologia i la Societat Espanyola d’Arteriosclerosi, premien les millors comunicacions

  Tenim la satisfacció de comunicar-vos que la comunicació "Paper de l'extensió de la malaltia cardiovascular i del nivell de colesterol en les recurrències dels pacients amb malaltia cardiovascular establerta" dels autors: Marrugat J, Ramos R, Garcia-Gil M, Zamora A, Comas-Cufi M, Frances A, Garcia-Elias A, Román Dégano I; ha estat seleccionada i ha rebut un dels premis a les millors comunicacions presentades al 30 Congrés de la Societat Catalana de Cardiologia.  

  Més >>

Una iniciativa de